Nieuwe parkeerautomaten in Zottegem

Zoals sommigen onder jullie misschien reeds gemerkt hebben, werd de voorbije week werk gemaakt van de voorbereidende werken om de nieuwe parkeerautomaten in ons stadscentrum te plaatsen. De komende week zullen de automaten ook effectief worden geplaatst en worden de oude machines weg genomen.

Regelmatige gebruikers van parkeerautomaten hebben ongetwijfeld al gemerkt dat in andere steden en gemeenten een nieuw type van automaat wordt gebruikt. Zottegem volgt nu. Het nieuwe systeem kenmerkt zich vooral doordat er niet meer gewerkt wordt met het klassieke ticketje dat achter de voorruit moet worden gelegd. Op de nieuwe automaten moet de nummerplaat worden ingegeven. Daarenboven zal men vanaf nu ook in Zottegem kunnen betalen met een bankkaart aan de automaten. Al blijft het ook mogelijk om met munten, per sms of door middel van een applicatie op de smartphone parkeergeld te betalen.

Het komt erop neer dat door de nieuwe automaten het gebruiksgemak verhoogd wordt. Elke vorm van betaling is nu mogelijk: bankkaart, munten, sms en app. Het is daarbij wel belangrijk dat de nummerplaat volledig en correct wordt ingevuld.

Volgens de info die wij doorkregen zouden de werken tegen het einde van de week moeten afgerond zijn.

(gudc)